ua en ru

Brexit не вплине на введення безвізового режиму для України, - Шульц

Brexit не вплине на введення безвізового режиму для України, - Шульц Фото: у Брюсселі таки відбулася зустріч Порошенка з Шульцем

Порошенко запропонував Шульцу, щоб Україна стала новою історією успіху Євросоюзу

Глава Європейського Парламенту Мартін Шульц запевнив, що внутрішні проблеми ЄС не вплинуть на готовність Європарламенту запровадити безвізовий режим для українців. Про це він сказав на зустрічі з президентом Петром Порошенком 27 червня, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що у Брюсселі Порошенко після повідомлень про скасування зустрічі таки зустрівся з Шульцем.

Повідомляється, що лідери обмінялися думками стосовно результатів референдуму у Великій Британії щодо членства в Євросоюзі та його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною і ЄС.


За даними Адміністрації президента, Порошенко висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

"Мартін Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов’язані з виходом Великої Британії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту щодо запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Брюсселі (Бельгія) скасували зустріч президента України Порошенка з главою ЄП Шульцем.