ua en ru

Brexit: міністри Мей відкинули план затримання біля "чорного ходу" в ЄС

Brexit: міністри Мей відкинули план затримання біля "чорного ходу" в ЄС Фото: Brexit (pixabay.com)

Міністри заявили, що вихід із ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим за часом

Лідери протиборчих угруповань по стратегії виходу Великобританії з Європейського Союзу (Brexit) в уряді Терези Мей виступили зі спільною декларацією. Міністри заявили, що вихід із ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим за часом, передає The Sunday Telegraph.

Зокрема міністр фінансів Філіп Хаммонд, який виступав за м'який варіант Brexit, і міністр зовнішньої торгівлі Ліам Фокс, котрий агітував за більш жорсткий підхід, заявили, що перехідний період буде обмежений по часу, і Великобританія не буде використовувати його, щоб забезпечити собі членство в ЄС через "чорних хід".

За версією видання, ця "відкрита декларація про мир між ворогуючими угрупованнями в кабінеті міністрів стане величезним полегшенням для Терези Мей", уряд якої і прихильники, і противники Brexit критикують за невизначеність позиції і відсутність чіткого плану виходу з ЄС.

"Ми вийдемо з митного союзу і будемо вільні від зобов'язань для укладення кращих торгових угод по всьому світу в якості незалежного, відкритого, торгового партнера", - заявили міністри.

За їхніми словами, вони хочуть, аби економіка країни залишалася "сильною й енергійною", пройшовши цей період змін.

"Саме тому ми вважаємо, що обмежений по часу перехідний період важливий для реалізації наших національних інтересів і дасть бізнесу більше впевненості - але він не може бути невизначеним, він не може перетворитися в прихований спосіб для того, щоб залишитися в ЄС", - пояснили міністри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія спростовує повідомлення ЗМІ про те, що уряд готовий заплатити 40 млрд євро Євросоюзу в якості погашення боргу за фінансовими зобов'язаннями за вихід із блоку.