ua en ru

Після Brexit Британія зможе сама приймати свої закони, - Джонсон

Після Brexit Британія зможе сама приймати свої закони, - Джонсон Фото: вихід Британії з ЄС

Єдиний ринок і свобода пересування будуть збережені

Єдине, що змінить Brexit для британців – це те, що вони позбудуться від тиску Європейського суду. Про це заявив у своїй колонці для газети Daily Telegraph екс-мер Лондона Борис Джонсон.


"Я не можу перебільшити, наскільки Британія – частина Європи, і завжди нею залишиться. Як і раніше збережеться інтенсивне і посилення європейське співробітництво і партнерство у величезній кількості сфер: мистецтво, наука, університети, поліпшення навколишнього середовища. Права європейських громадян, які живуть в цій країні, будуть повною мірою захищатися, і це ж стосується британських громадян, які проживають в ЄС", - написав Джонсон.

Зазначимо, у четвер на референдумі Великобританія проголосувала за вихід зі складу ЄС.

Він підкреслив, що єдиний ринок і свобода пересування будуть збережені.

"Британці як і раніше зможуть їздити і працювати в ЄС, жити, подорожувати, вчитися, купувати будинки і облаштовуватися там. Збережеться вільна торгівля і доступ до єдиного ринку", - зазначив екс-мер.

За його словами, уряд поверне собі контроль за імміграційною політикою, "зі збалансованою і людяною системою, яка відповідає потребам бізнесу і промисловості".

Нагадаємо, Франція і Німеччина повинні "взяти на себе ініціативу і тягар лідерства в Євросоюзі після того, як британські виборці вирішили, що їхня країна повинна вийти з ЄС.