ua en ru

Бразильцеві Лусваргі на 2 місяці продовжили арешт

Бразильцеві Лусваргі на 2 місяці продовжили арешт Фото: Рафаель Лусваргі (facebook.com-oleksandr.vorobyey)

Суд продовжив до 12 грудня строк арешту громадянина Бразилії Рафаеля Лусварги

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив на 60 діб до 12 грудня строк арешту громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в участі в терористичній організації і незаконних збройних формуваннях. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу суду.

Зокрема, сьогодні на судовому засіданні у кримінальному провадженні за звинуваченням Лусваргі за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України ("Участь у незаконних збройних формуваннях і терористичних організаціях") за клопотанням прокурора суд прийняв рішення продовжити йому дію запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 12 грудня 2018 року.

Наголошується, що наступне судове засідання у справі Лусваргі відбудеться 30 жовтня о 13:00.

Нагадаємо, 7 травня бразильського бойовика Лусваргі взяли під варту. 4 травня праворадикали з організації С14 затримали бразильця в Києві і привели в СБУ. Лусваргі з вересня 2014 року по травень 2015 року перебував у складі підрозділу "ДНР" "Вікінг" і виконував функції керуючого ротою, інструктора і розвідника, а також брав участь в бойових діях в Донецькій області. Крім того, він вербував іноземців до складу незаконних збройних формувань, а також коригував артилерійський вогонь по українських позиціях.

Як відомо, в січні 2017 року суд засудив його до 13 років в'язниці. На суді Лусваргі повністю визнав провину і заявив, що розкаюється. Пізніше апеляційний суд скасував вирок.