ua en ru

У Бразилії пред'явили звинувачення в корупції президенту

У Бразилії пред'явили звинувачення в корупції президенту Фото: Бразилія

Президент звинувачується у "пасивній корупції"

Генеральний прокурор Бразилії Родріго Жанот офіційно висунув проти президента країни Мішеля Темера звинувачення в корупції. Про це повідомляє телеканал Globo.

Так, прокурор звернувся у Федеральний верховний суд країни із запитом про пред'явлення звинувачень у корупції президенту. За його словами, Темер і його колишній радник Родрігу Роша Лоурес підмінили виконання найважливіших обов'язків держслужбовців незаконними діями, які виконувалися в їх особистих інтересах.

Повідомляється, що президент звинувачується в "пасивній корупції": з березня по квітень, скориставшись посадою, Темер отримав через екс-радника хабар у розмірі 152 тис. доларів від Жоеслі Мендонси Батісти, глави інвестиційної компанії J&F Investimentos S. A.

Як наголошується, президент спростовує всі звинувачення. За даними видання, рішення про пред'явлення звинувачень може прийняти тільки Верховний суд. Також суд зобов'язаний отримати дозвіл парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Бразилії звинувачує президента країни Мішеля Темера у хабарництві, який було названо судом "пасивною корупцією".