ua en ru

Поліція звинуватила президента Бразилії в хабарництві

Поліція звинуватила президента Бразилії в хабарництві Фото: Мішель Темер (flickr.compalaciodoplanalto)

Президента відсторонять від посади в разі позитивного голосування Конгресу щодо розслідування

Поліція Бразилії звинувачує президент країни Мішеля Темера у хабарництві, яке було названо судом "пасивною корупцією". Про це повідомляє AFP.

"Президент Бразилії Мішель Темер, який в даний час знаходиться з візитом у Росії, звинувачується у хабарництві федеральною поліцією", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, правоохоронці заявили про вагомі докази злочину президента. Якщо дві третини голосів Конгресу дадуть "зелене світло" розслідуванню, голову Бразилії можуть відсторонити від посади.

Так, в ході доповіді, Федеральний верховний суд заявив, що зібрав достатню кількість доказів про хабарі, які були виплачені Темером (через посередників), щоб почати розслідування відносно президента за "пасивну корупцію".

У доповіді йдеться про взаємовідносини президента з колишнім конгресменом Родріго Рочу Лоуресом, який знаходиться у в'язниці. Він був затриманий з валізою, набитою сумою в 150 тис. доларів від керівника компанії JBS. У доповіді суду стверджується, що Лорес взяв хабар від JBS від імені Темера. Президент Бразилії раніше заперечував усі звинувачення і заявляв, що у відставку не подасть.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бразилії Верховний суд виправдав президента Мішеля Темера у справі про незаконне фінансування передвиборної кампанії.