ua en ru

У Бразилії засудили 8 ісламістів, які готували теракт до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро

У Бразилії засудили 8 ісламістів, які готували теракт до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Фото: поліція Бразилії

Обвинувачених засудили до тюремного ув'язнення терміном від п'яти до п'ятнадцяти років

Суд у Бразилії оголосив вироки вісьмом чоловікам, винним у підготовці ісламістського теракту до літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє DW.

Інформагенція AFP повідомила, що обвинувачених засудили до тюремного ув'язнення терміном від п'яти до п'ятнадцяти років. Вік обвинувачених - від 19 до 33 років.

Суд у місті Куритіба відзначив, що група ісламістів планувала створити вибухівку, придбати зброю і скоїти теракт проти іноземних туристів та членів ЛГБТ.

"Членів ісламістського осередку затримали 21 липня 2016 року, майже за два тижні до початку Олімпіади. Поліція перехопила повідомлення, якими угруповання обмінювалося в месенджері Telegram. Міністерство юстиції назвало затриманих погано організованим "аматорським осередком". Однак у вересні прокуратура заявила, що затримані були готові до конкретних терористичних дій", - відзначають в повідомленні.

Також суд визнав обвинувачених винними в поширенні відеороликів із кадрами страт жертв "Ісламської держави". Деякі з обвинувачених також склали присягу ІД, однак безпосереднього контакту з цією терористичною мережею вони не мали.

Нагадаємо, армія Іраку відкрила новий фронт проти ІД в Мосулі. У район Мосула спрямована бронетанкова дивізія Іраку і спецназ Міністерства внутрішніх справ.