ua en ru

Армія Іраку відкрила новий фронт проти ІД в Мосулі

Армія Іраку відкрила новий фронт проти ІД в Мосулі Фото: армія Іраку продовжує наступ на Мосул

У район Мосула спрямована бронетанкова дивізія Іраку і спецназ Міністерства внутрішніх справ

У четвер Збройні сили Іраку відкрили новий фронт проти "Ісламської держави" в Мосулі. Сили Іраку наступають на позиції бойовиків з північного заходу, передає Reuters з посиланням на іракського військового командира.

Він повідомив, що 9-а армійська бронетанкова дивізія та підрозділи швидкого реагування Міністерства внутрішніх справ попрямували до міста.

За його словами, це посилення допомогло б елітній Контртерористичній службі (CTS) і військам федеральної поліції внутрішніх справ, які просувалися з півдня.

Зазначають, що Міжнародна коаліція під керівництвом США надає повітряну і наземну підтримку для наступу на Мосул, який фактично є головною базою "Ісламської держави" в Іраку.

Бойовики тепер тримають оборону в північно-західній частині Мосула, який включає в себе історичний центр Старого міста і мечеть Аль-Нурі.

Саме з трибуни цієї мечеті майже три роки тому глава ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді оголосив про наступ бойовиків в Іраку і Сирії.

Нагадаємо, бойовики ІДІЛ атакували вертолітну базу в Мосулі, загинули поліцейські. Також були вбиті принаймні 3 нападники.

Бойовики ИГИЛ атакували вертолітну базу в Мосулі, загинули поліцейські
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/boeviki-igil-atakovali-vertoletnuyu-bazu-1492955279.html