ua en ru

У Бразилії охоронець підпалив дитячий садок, є жертви

У Бразилії охоронець підпалив дитячий садок, є жертви Фото: пожежа (УНІАН)

Охоронець підпалив дитсадок, обливши дітей спиртом

В Бразилії в штаті Мінас-Жерайс охоронець підпалив будинок з близько 80 дітей, є жертви. Про це повідомляє The Telegraph.

"Слідчий з бразильської дитячої школи спалив шістьох малолітніх дітей і вчителя, обливши їх спиртом і здійснивши підпал будівлі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, всього в результаті пожежі в дитячому саду загинули 8 людей, включаючи самого палія. Повідомляється також про десятки постраждалих.

Так, директор місцевої лікарні Бруно Атаиде Сантос заявив, що всього близько 50 осіб були госпіталізовані з травмами. У їхньому числі - 10 осіб у важкому стані.

Наголошується, що охоронець був психічно хворим. Він працював у нічні зміни протягом не менше 8 років у дитячому садку, де він не мав прямого контакту з дітьми.

Поліція обшукала будинок підозрюваного і членів його сім'ї, щоб спробувати визначити мотив, і знайшла багато ємностей з алкоголем. Нападник напередодні повідомив своїй сім'ї, що збирається піднести їм "подарунок" і що він помре.

Близько 80 дітей були в дитячому саду, коли стався напад. Одна кімната будівлі згоріла до тла. Загиблим дітям було по 4 роки. Мер міста Януба, в якому стався інцидент, оголосив 7 днів жалоби у зв'язку із загибеллю людей.

У свою чергу, президент Бразилії Мішел Темер висловив співчуття і повідомив, що "глибоко засмучений цією трагедією", висловивши солідарність з сім'ями загиблих і постраждалих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в дитячому таборі Одеси сталася пожежа. Загинули 3 особи.