ua en ru

У Бразилії двох екс-президентів звинуватили у створенні злочинної організації

У Бразилії двох екс-президентів звинуватили у створенні злочинної організації Фото: Родріго Жано (wikipedeia.org)

Відповідний позов поданий до Верховного суду Бразилії

Генеральний прокурор Бразилії Родріго Жано 5 вересня звинуватив двох колишніх президентів країни у створенні "злочинної організації". Про це повідомляє DW.

Так, за даними генпрокурора, Луїс Інасіо Лулу да Сілву і Ділма Руссефф причетні до масштабної корупції і створення злочинної організації". Відповідний позов поданий до Верховного суду Бразилії.

"Генпрокурор Бразилії подав у Верховний суд країни відповідний позов із звинуваченням на адресу двох колишніх президентів. У позові, зокрема, стверджується, що два колишніх лідера країни були тісно залучені в корупційний скандал навколо отримання Робочої партією, членами якої вони є, хабарів на сотні мільйонів доларів у роки перебування у владі", - йдеться в повідомленні.

За даними Жано, партія отримувала хабарі від діяльності нафтової компанії Petrobras, банку BNDES і міністерства планування.

Зазначено, що злочини скоювалися з 2002 року і до середини 2016 року.

Генпрокурор стверджує, що більша частина злочинів була скоєна під час перебування у влади да Сілви.

Нагадаємо, раніше в Бразилії пройшли обшуки у зв'язку з розслідуванням підкупів голосів в Міжнародному олімпійському комітеті при виборі столиці Олімпійських Ігор-2016.