ua en ru

У БПП заявили, що в Раді є понад 300 голосів для голосування за зміни до Конституції

У БПП заявили, що в Раді є понад 300 голосів для голосування за зміни до Конституції Фото: Артур Герасимов (УНІАН)

Для внесення змін до Конституції Раді потрібно зібрати мінімум 300 голосів

На внесення змін до Конституції в частині закріплення євроатлантичної інтеграції України вже зібрано понад 300 голосів у Верховній раді. Про це заявив журналістам після закінчення зустрічі керівників депутатських фракцій та груп з президентом України глова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає прес-служба БПП.

За його словами, представники фракції "Опозиційний блок" висловили окрему позицію з обговореного питання, а група "Відродження" пообіцяла оприлюднити свою позицію після засідання фракції.

"Кількість народних депутатів, представників тих фракцій і груп, які підтримали внесення змін до Конституції в частині закріплення євроатлантичного курсу та курсу на ЄС, вже перевищує 300", - заявив Герасимов.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради Андрій Парубій також підтвердив, що в парламенті знайдеться 300 голосів для того, щоб закріпити в Конституції України курс на інтеграцію в ЄС і НАТО.

Додамо, що 3 вересня Президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції України щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський союз.