ua en ru

Найєм: у БПП увійшов ще один позафракційний депутат

Найєм: у БПП увійшов ще один позафракційний депутат Фото: Кішкар увійшов в БПП

З ще низкою нардепів ведуться переговори

До складу фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) вступив парламентарій Павло Кішкар. Про це у своєму Twitter написав нардеп Мустафа Найєм.

Підкреслимо, що спочатку Найєм повідомив про вступ в БПП і нардепа Ганни Гопко, проте пізніше депутат вказав, що інформація по Гопко не підтверджується, але запевнив, що з нею ведуться переговори.

Ще пізніше Найєм повідомив, що Ганна Гопко у фракцію БПП вступати не збирається.

Зазначимо, що після вступу парламентарія Ірини Суслової у фракцію, Найєм написав про те, що переговори ведуться ще як мінімум з сімома депутатами ВР. Незабаром після цього парламентарій написав, що до складу БПП увійшли Гопко та Кішкар, таким чином, можна припустити, що зараз переговори ведуться з 5 нардепами.

Найєм підкреслив, що зараз почався процес створення коаліції без фракції "Батьківщина".

"Почався процес створення коаліції без Батьківщини: для необхідної кількості фракції НФ і БПП вже ведуть переговори з позафракційними", - зазначив він.


Крім того, за словами заступника голови фракції БПП Олексія Гончаренка, кілька позафракційних депутатів вже написали заяви про вступ у фракцію.

"З деякими депутатами, які сьогодні позафракційні ведуться переговори... Наскільки я знаю, вже кілька заяв є", - розповів Гончаренко.

За його словами, для створення коаліції потрібно, щоб у фракції БПП або НФ увійшло ще 8 депутатів, адже у БПП і "Народного фронту" поки в сумі 218 нардепів.

Позафракційний нардеп Павло Дерев'янко заявляє, що йому теж пропонували входити в коаліцію, але він і представники політичної партії "Воля" не збираються цього робити.

"З усіма голова парламенту Володимир Гройсман спілкується напряму щодо входження в коаліцію",- сказав Дерев'янко.

Нагадаємо, народний депутат Ірина Суслова увійшла до складу парламентської фракції "Блок Петра Порошенка".