ua en ru

В БПП розповіли, коли президент внесе в Раду законопроект про антикорупційний суд

В БПП розповіли, коли президент внесе в Раду законопроект про антикорупційний суд Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua) П

Порошенко до 16 січня внесе до Верховної Ради законопроект про антикорупційний суд

Президент України Петро Порошенко до наступного пленарного тижня внесе до Верховної Ради законопроект про антикорупційний суд. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Що Захід вимагає від Порошенка при створенні антикорупційного суду".

Так, до наступного пленарного тижня, який відкриється 16 січня, законопроект надійде в Раду.

"Переконана, що до початку наступного пленарного тижня зазначений законопроект буде внесений президентом України. Парламент включить до порядку денного і зможе почати процедуру розгляду", - сказала депутат від БПП Ірина Фриз.

Крім того, інші джерела в Адміністрації президента кажуть про те, що дійсно створення Антикорупційного суду України - це вже завдання наступного року.

Співрозмовники стверджують, що президентський законопроект станом на четвер, 21 грудня, остаточно ще не готовий, для його доопрацювання буде потрібно ще якийсь час.

Нагадаємо, 20 грудня Європейська комісія назвала вимоги до України з реалізації реформ в рамках візової лібералізації.

Так, однією з вимог ЄК назвала забезпечення незалежності, дієвості та сталості антикорупційної інституційної структури, зокрема шляхом створення незалежного та вищого спеціалізованого антикорупційного суду згідно з висновком Венеціанської комісії та українського законодавства.