ua en ru

У БПП прогнозують, що в четвер Рада схвалить законопроект про НКРЕКУ

У БПП прогнозують, що в четвер Рада схвалить законопроект про НКРЕКУ Фото: Кононенко вважає, що нардепи в четвер приймуть законопроект про НКРЕКП

Також Рада розгляне законопроект про ринок електроенергії

У фракції "Блок Петра Порошенка" прогнозують, що в четвер Верховна Рада України схвалить в другому читанні законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Про це заявив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, повідомляє "112 Україна".

"Найважливіший блок законопроектів - це енергетичний блок. У цьому блоці ми будемо розглядати в першому читанні законопроект про ринок електричної енергії, законопроект про стимулювання збільшення видобутку газу в Україні і в цьому ж блоці друге читання законопроекту про НКРЕКП. Я вважаю, що це найважливіший блок на цьому тижні, і він буде в першій половині дня в четвер", - розповів заступник голови БПП.

На думку Кононенко, нардепи підтримають законопроект.

"З законопроектом про НКРЕКУ пов'язано надання Україні макрофінансової допомоги більше, ніж 600 млн євро, тому якщо в четвер ми це проголосуємо, ми виконаємо умови і отримаємо можливість, щоб ця допомога прийшла в нашу країну. Цей законопроект дуже важко голосувався в першому читанні. Потім він розглядався на друге читання... вдалося не провалити цей законопроект, а направити його на повторне друге читання, і я впевнений, що в четвер ми його проголосуємо", - заявив парламентар.

Нагадаємо, країни G7 ( "Велика сімка") закликають Україну якнайшвидше ухвалити закон про НКРЕКП. Повідомляється, що G7 шкодує про затягування процесу прийняття даного законопроекту.