ua en ru

В БПП прогнозують до 18:00 проголосувати за оновлення ЦВК

В БПП прогнозують до 18:00 проголосувати за оновлення ЦВК Фото: Артур Герасимов (РБК-Україна)

Рада почне розгляд питання оновлення ЦВК о 16:00

Народні депутати встигнуть проголосувати за оновлення складу Центральної виборчої комісії до 18:00. Про це повідомив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"О 16:00 чітко і згідно з порядком денним на сьогодні ми заходимо до голосування з питання оновлення ЦВК, незважаючи на можливості декількох фракцій зірвати голосування. Тому що вчора ви бачили як вносилися постанови, які мали на меті не оновити ЦВК. Але я впевнений, що сьогодні увечері у нас буде оновлена ЦВК. Якщо я не помиляюся, Андрій Євстигнєєв стоїть на початку списку, який буде проголосований сьогодні до 18 годин", - заявив Герасимов.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Верховній раді України допускають звернення до Конституційного суду для оскарження розширення ЦВК до 17 членів.

Зазначимо, вчора, 18 вересня, верховна Рада підтримала законопроект про збільшення числа членів Центрвиборчкому. Таким чином, число членом ЦВК збільшили з 15 до 17.

Вчора, 19 вересня, Рада розглянула і відхилила законопроект про скасування збільшення числа членів ЦВК. Після цього спікер Ради Андрій Парубій підписав законопроект про 17 членів ЦВК. Сьогодні ж відповідний законопроект підписав президент України Петро Порошенко.