ua en ru

У БПП закликали депутатів провести додаткові консультації щодо закону про реінтеграцію Донбасу

У БПП закликали депутатів провести додаткові консультації щодо закону про реінтеграцію Донбасу Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

У БПП вважають, що нардепи мають дочекатися висновків юридичного управління щодо закону про реінтеграцію Донбасу

Представник президента у Верховній Раді, нардеп від фракції БПП Ірина Луценко закликали депутатів провести додаткові консультації щодо закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" (про реінтеграцію Донбасу). Про це вона заявила сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так вона зазначила, що народні депутати мають дочекатися висновків юридичного управління щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу у зв'язку з внесенням великої кількості правок до початкового варіанту документу.

"Законопроект про реінтеграцію Донбасу зазнав надзвичайно великої кількості внесених правок, а тому від стратегії, запропонованої президентом, по мирному політико-дипломатичному розв'язанню питання реінтеграції, тобто повернення окупованої частини Донбасу, залишилося від цієї стратегії дуже мало початкового варіанту...Тому закликаю вас дочекатися висновку юридичного управління і з розумінням віднестися до деформованої стратегії", - заявила Луценко.

Нардеп закликала колег по парламенту провести додаткові консультації для того, щоб законопроект мав той вигляд, у якому його вносив президент, як власну стратегію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у законопроекті про реінтеграцію Донбасу з'явиться термін "окупаційна адміністрація РФ".