ua en ru

В БПП пропонують Раді внести зміни до закону про прокуратуру

В БПП пропонують Раді внести зміни до закону про прокуратуру На фото: співавтор законопроекту Юрій Луценко

Народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, Олександр Грановський та Сергій Алексєєв пропонують Верховній Раді України внести зміни до закону про прокуратуру. Відповідний законопроект № 2668 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення окремих положень законодавчих актів у відповідність до закону України "Про прокуратуру"), зареєстрований у парламенті.

"Аналіз положень прийнятого 14 жовтня 2014 р. закону України "Про прокуратуру" та норм інших законодавчих актів виявив низку недоліків та прогалин як суто технічного, так і концептуального характеру, які після введення його положень в дію зумовлять неоднозначне застосування норм на практиці, а відтак потребують внесення відповідних змін", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зокрема йдеться про відсутність на законодавчому рівні судового порядку розгляду справ щодо підтвердження підстав для представництва прокурором інтересів громадянина або держави та механізмів досудового врегулювання спору, неузгодженість у термінології та посиланнях на відповідні норми між різними положеннями законів".

Нагадаємо, в ГПУ пропонують відстрочити вступ закону про прокуратуру до осені.

Раніше 9 квітня 2015 р. Верховна Рада відмовилася відстрочити вступ в силу закону про прокуратуру.