ua en ru

У БПП пропонують зупинити пересування транспорту з окупованої частини Донецькоъ обл

У БПП пропонують зупинити пересування транспорту з окупованої частини Донецькоъ обл Фото: Юрій Луценко

Практика Москаля визнана правильною

У БПП пропонують зупинити пересування транспорту з окупованої території і в Донецькій області, як це вже зроблено в Луганській обл. Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко сьогодні під час пленарного засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кремль не просто бреше про двох своїх військових, Кремль продовжує посилати в окуповані райони на Донбасі терористичні групи, бойову техніку і боєприпаси. Президент України вважає, що ракова пухлина підлягає блокаді. Практика голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, який зупинив будь-яке пересування транспорту з окупованої території, визнана правильною, і вона повинна бути поширена на території Донецької області", - заявив Луценко.

Також Луценко закликав до економічної блокади окупованих територій Донбасу.

"Українська влада, тим часом, повинна зробити кілька стратегічних кроків. Перше, зміцнити лінію дотику і встановити економічну блокаду окупованих територій. Логіка проста - або Російська Федерація виводить терористичні групи і дає можливість Україні встановити контроль над державним кордоном, або ми тимчасово тримаємо блокаду на внутрішній лінії зіткнення. Друге, створити зону пріоритетного економічного розвитку на території звільнених територій", - зазначив Луценко.

За словами Луценка, середній клас повинен залишити окуповані території і створювати нові робочі місця за межами окупованої Донбасу.

Разом з тим, нардеп пропонує розгорнути ефективну проукраїнську пропагандистську компанію, зокрема, з допомогою соціальних мереж, по всій Україні та світу.

Нагадаємо, в січні глава Луганської ОДА Геннадій Москаль оголосив про припинення автобусного і вантажного сполучення з територією ЛНР.

Водночас глава Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко заявляв, що не має наміру забороняти транспортне сполучення з окупованою територією області.