ua en ru

ЛОДА повідомляє про припинення автобусного і вантажного сполучення з територією ЛНР

ЛОДА повідомляє про припинення автобусного і вантажного сполучення з територією ЛНР

Автобусне і вантажне сполучення між Україною і територією самопроголошеної "Луганської народної республіки" буде повністю припинено з 19 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Заборона пов'язана з різким загостренням бойової обстановки і постійними обстрілами бойовиками нашій території, які призводять до загибелі мирних жителів, у тому числі пасажирів автобусів та іншого автотранспорту", - заявив Москаль.

За його словами, заборона стосується пунктів пропуску за напрямами "Луганськ - Щастя - Новоайдар", "Луганськ - Станиця Луганська - Широкий" і "Лисичанськ - у бік тимчасово окупованих територій Луганської області".

"Заборона не стосується медичного, рятувального транспорту, автомобілів, що надають ритуальні послуги, а також деяких інших категорій спецтранспорту. Легкові автомобілі після відповідних перевірок через названі пропускні пункти поки будуть пропускати", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили про закриття дорожнього коридору "Луганськ-Щастя-Новоайдар" і відкриття коридору "Стаханов-Первомайськ-Золоте-Гірське-Лисичанськ".