ua en ru

У БПП підтвердили готовність віддати НФ посаду спікера в обмін на прем’єра

У БПП підтвердили готовність віддати НФ посаду спікера в обмін на прем’єра Фото: у Порошенка готові обмінятися ключовими посадами

Це відповідатиме на запитання балансу влад із тим, щоб не було узурпації влади

У фракції "Блок Петра Порошенка" підтвердили чутки про готовність віддати "Народному фронту" квоту посади голови Верховної Ради в обмін на посаду прем'єр-міністра. Про це заявив голова фракції БПП Юрій Луценко на телеканалі "Інтер", повідомляє прес-служба його політсили.

"Зміна: прем'єр від БПП, а голова ВР від "Народного фронту" - відповідає на запитання балансу влад із тим, щоб не було узурпації влади", - наголосив політик.

За його словами, "Яценюк міг би у вівторок поставити на голосування свій вотум довіри або в інший спосіб оприлюднити заяву про відставку, після цього ми могли би підписати коаліційну угоду і внести кандидатуру нового прем'єра".

"У середу цей кандидат міг би провести консультації з фракціями. А в четвер ми проголосували би за новий склад уряду", - спрогнозував розвиток подій у парламенті Луценко, і наголосив, що "так роблять у нормальних країнах, де хочуть покінчити із політичним безвладдям".

"Якщо "НФ" знайде ще сто одну причину, чому на цьому тижні це голосування не може відбутися, я особисто вийду з коаліції і думаю, що не менше 100 моїх колег зроблять те саме", - зазначив нардеп, і додав: "Це відкриє, на жаль, дорогу до виборів, бо країна не може бути заручником однієї чи декількох персон".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що реальної альтернативи для програми Кабінету міністрів немає.