ua en ru

БПП підтримає проект бюджету в першому читанні, - нардеп

БПП підтримає проект бюджету в першому читанні, - нардеп Фото: Сергій Березенко (РБК-Україна)

У фракції хочуть бачити зміни до проекту між першим і другим читанням

Державний бюджет-2019 не закриває всі потреби України по видаткам, втім, фракція "Блоку Петра Порошенка" планує підтримати правки, які були проголосовані на засіданні комітету. Про це заявив, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бюджет повинен бути збалансований, і це безумовно умова того, що він буде виконаний. На сьогодні мені здається, що цей бюджет, як і будь-який бюджет попередній, не є ідеальним, бо не закриває всі потреби України по видаткам… Є багато питань, які будуть задані. Але ключові тенденції зростання в цьому бюджеті закладені. Тому мені здається, що наша фракція проголосує в першому читанні з тими пропозиціями, які були проголосовані на комітеті. Будемо дивитись, що підготує Кабмін до другого читання", - повідомив Березенко.

Він наголосив, що позитивним моментом проекту є збільшення бюджету оборони.

"Є і позитивні моменти. Ми змогли збільшити бюджет на обороноздатність країни. Це десятки мільярдів гривень плюс. Не можна не відзначити також збільшення фінансування на ремонт доріг", - повідомив Березенко.

Нагадаємо, що Бюджетний комітет рекомендував Верховній раді прийняти висновки і пропозиції до проекту державного бюджету на 2019 рік.

Сьогодні, 18 жовтня, парламент має приступити до розгляду проекту державного бюджету на наступний рік.