ua en ru

В БПП пояснили, коли Насірова можуть позбавити громадянства

В БПП пояснили, коли Насірова можуть позбавити громадянства Фото: Артур Герасимов

Необхідне офіційне підтвердження володіння паспортом громадянина іншої країни

Відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова можуть позбавити українського громадянства лише після офіційного підтвердження того, що він має паспорт громадянина іншої країни. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання в тому, що якщо якась із силових структур має офіційні підтвердження, не слух, не щось з інтернету, а офіційні підтвердження, то вони повинні йти за процедурою і в цьому питанні (щодо Артеменко - ред.) виносити його в зал", - заявив Герасимов, зазначивши, що саме офіційне підтвердження наявності закордонного паспорта в екс-нардепа Андрія Артеменка стало причиною позбавлення його громадянства.

За словами лідера БПП, особи з подвійним громадянством не можуть обіймати посади народних депутатів, адже мають доступ до державної таємниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада сьогодні, 16 травня, підтримала проект постанови №6445 про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка.