ua en ru

БПП і НФ створили стратегічний рада сімох, які вирішують всі ключові питання

БПП і НФ створили стратегічний рада сімох, які вирішують всі ключові питання Фото: Петро Порошенко і Арсеній Яценюк

До складу ради увійшли Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Володимир Гройсман, Олександр Турчинов, Борис Ложкін, Арсен Аваков та Юрій Луценко

"Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" у середині серпня сформували так званий стратегічний рада сімох, які вирішують всі ключові питання. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ефект Гулівера: "малі фракції" добивають коаліцію".

Як розповіло джерело РБК-Україна в Адміністрації Президента і парламентської фракції БПП, до складу ради увійшли Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Володимир Гройсман, Олександр Турчинов, голова АП Борис Ложкін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова фракції БПП Юрій Луценко.

На засіданнях ради, зокрема, був визначений пакет із 70 ключових законів, які повинні бути прийняті на поточній сесії Верховної Ради.

"Рада засідає раз на тиждень і займається стратегічним плануванням з питань державної важливості", - розповіло джерело.

Як пояснила РБК-Україна нардеп від НФ Вікторія Сюмар, рада займається питаннями що стосуються, зокрема, переформатуванням уряду

"Це питання програми розвитку країни, це питання, що стосуються переформатування уряду і переформатування, які повинні відбуватися під конкретні завдання, виписку тих конкретних стратегічних завдань, які сьогодні є пріоритетом, в тому числі і щодо законодавства, це один з тих пакетів, за які так само понесе відповідальність у Верховній Раді фракції БПП і Народного фронту", - сказала Сюмар.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що представники БПП вимагають від окремих членів його фракції покинути Радикальну партію, тобто стати "тушками", є певний шантаж і погрози.