ua en ru

У БПП назвали, хто з чинних міністрів залишиться у новому Кабміні

У БПП назвали, хто з чинних міністрів залишиться у новому Кабміні Фото: Вадим Денисенко не сумнівається у призначенні Гройсмана

У разі відставки прем’єра. склад уряду оновить на 90%

У разі відставки прем’єр-міністра Арсенія Яценюка його місце з імовірністю 99,9% займе нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман. У цьому переконаний народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко, про що він заявив в ефірі телеканалу "Еспрессо TV".

За його словами, більшість представників парламентської фракції БПП задовольнять заяву Яценюка про відставку. Також, вважає Денисенко, за відставку прем’єра, у разі, якщо вона добровільна, мають проголосувати і в "Народному фронті".


За його інформацією, у разі відставки прем’єра на 90% оновиться склад Кабміну. У ньому залишаться міністр фінансів Наталія Яресько, міністр соціальної політики Павло Розенко, якому можуть запропонує посаду віце-прем’єра, і віце-прем’єр, а також міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Денисенко також повідомив, що наступного тижня у парламенті мають почати обговорювати створення нового Податкового кодексу.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що очікує у вівторок, 12 квітня, створення нової парламентської коаліції і внесення кандидатури нового прем'єр-міністра, причому він розраховує, що це буде чинний спікер Володимир Гройсман.