ua en ru

У БПП констатують недостатню кількість голосів від своїх нардепів у Раді

У БПП констатують недостатню кількість голосів від своїх нардепів у Раді Фото: Юрій Луценко закликає колег повернутися до зали

Керівництво президентського блоку і прем'єрського фронту обдзвонює колег, вмовляючи їх таки ходити на роботу хоча б по четвергах

Голова президентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко у вівторок, 15 вересня, пригрозив, що якщо коаліція не запрацює, то до місцевих виборів наприкінці жовтня Верховна Рада вже не буде збиратися, а депутати продовжать роботу в парламентських комітетах. Про це йдеться в опублікованій РБК-Україна сьогоднішній статті "Ефект Гуллівера: "малі фракції" добивають коаліцію".

Однак у парламенту, як зазначається, є більш термінові завдання на поточний час - так, до кінця вересня потрібно затвердити ряд принципових для керівництва країни законів.

Вже сьогодні, 17 вересня, нардепи мають проголосувати за внесення змін до закону про держбюджет-2015, які передбачають підвищення зарплат і пенсій, а також ратифікувати угоду про реструктуризацію зовнішніх кредитів.

Для цього керівництво БПП і "Народного фронту" займається мобілізацією своїх колег по фракціях. "Ми порахували, що для прийняття рішень у Раді необхідно, щоб "за" голосували мінімум 120 членів фракції (БПП) зі 143. У нас останнім часом голосувало не більш 110. Ось зараз обдзвонюємо колег. Вмовляємо почати ходити на роботу", - розповів нардеп від БПП Сергій Березенко.

Нагадаємо, вчора Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала Григорія Шверка та Владислава Севрюкова нардепами від БПП.