ua en ru

У БПП ініціюють розробку закону про проведення виборів на Донбасі

У БПП ініціюють розробку закону про проведення виборів на Донбасі Фото: Олександр Бригинець (Олександр Бригинець facebook)

Бригинець зазначив, що це не означає, що вони відбудуться, але правила мають бути виписані

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Бригинець заявив про необхідність розробки закону про проведення виборів на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба БПП.

Так, Бригинець вважає, що необхідно написати закон про проведення виборів на Донбасі, де чітко прописати всі норми та правила.

"Це не означає, що вони відбудуться, але правила мають бути виписані. В даному випадку маємо велику дискусію - коли проводити вибори, чи тоді коли там будуть окупаційні війська, чи коли їх не буде. Світовий досвід говорить нам наступне: будь-які вибори, якщо проводяться в присутності окупаційних військ, не визнаються жодною країною. На основі цього закону треба писати закон "Про колаборантів", який буде не про тих людей, які воювали проти нас зі зброєю, а про тих людей, які співпрацювали з окупаційною владою", - заявив він.

Крім того, за словами нардепа, люди, які співпрацювали чи будуть співпрацювати з окупаційною "владою", повинні отримати своє покарання.

"Я проти того, аби їх садили в тюрму, я за те, аби вони були позбавлені права участі в виборах на певний період", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу.