ua en ru

У БПП ініціюють розслідування закупівлі дизпалива для Міноборони

У БПП ініціюють розслідування закупівлі дизпалива для Міноборони Іван Вінник

Народний депутат фракції "Партії "Блок Петра Порошенка" (БПП), секретар комітету з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник звернувся до правоохоронних органів з проханням провести розслідування закупівлі Міністерством оборони 30 тис. тон дизельного пального. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Про закупівлю Міністерством оборони 30 тис. тон дизельного пального члени парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони дізналися 17 березня з "Вісника державних закупівель". Ми звернули увагу на те, що закупівля проводилася не за конкурсною процедурою, а за переговорною. Це означає, що департамент закупівель міноборони самостійно визначав потенційних постачальників палива. Коли ми вивчили контракти, які були укладені з Мозирським нафтопереробним заводом (республіка Білорусь), з'ясувалося, що стандартне зимове дизельне пальне було куплене по 25 980 грн/т з ПДВ. Це на 1,92 коп./л дорожче, ніж на будь-якій заправці", - йдеться в повідомленні.

За словами народного депутата, після вивчення питання ціноутворення на Мозирському нафтопереробному заводі (НПЗ), кошторису розмитнення і доставки пального в Україну, виявилося, що звичайна закупівля на Мозирському НПЗ має бути на 5-6 тис. грн./т дешевша.

"Комітет вже звернувся до правоохоронних органів з проханням з'ясувати: чи ціну закупівлі було завищено навмисно, чи це була службова недбалість. Як профільний комітет парламенту, ми зробимо все необхідне, для того, щоб ця оборудка не нанесла втрат державному бюджету", - заявив Іван Вінник.

Нагадаємо, у Міноборони заявили про початок поставок бензину в зону АТО.