ua en ru

БПП буде наполягати на знижені ставки єдиного соцвнеску до 20% у 2015 р

"Блок Петра Порошенко" буде наполягати на знижені ставки єдиного соціального внеску до 20% у 2015 р. Про це повідомив лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко на брифінгу у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо наполягати на знижені ставки ЄСВ до 20%. Ми будемо голосувати за законопроект, який передбачає скасування пільг, якщо він не зачіпатиме освітян", - заявив Луценко.

Також, за його словами, ПДВ рахунки вводитимуться не з 1 січня, а з 1 лютого 2015 р. в тестовому режимі, а остаточно будуть введені в другій половині 2015 р.

"Ми також наполягаємо на збережені спецрежиму оподаткування в сільському господарстві. Ми пропонуємо ввести підвищене мито на експорт металургійної та рудної сировини. Ми пропонуємо передати кошти для капітальних вкладів в фонд регіонального розвитку, який може залучити 1,5 євро європейських коштів для регіонів", - заявив Луценко.

У той же час, за його словами, після переговорів ставки ПДФО в проектів бюджету на 2015 р. залишаються незмінними.

"Ставки ПДФО залишаються незмінними. Ця позиція уряду нас не дуже радує, але є компромісною для наповнення бюджету", - сказав Луценко.

Нагадаємо, профільний комітет Ради відмовив Кабміну скасування безкоштовної освіти.