ua en ru

Профільний комітет Ради відмовив Кабміну скасування безкоштовної освіти

Комітет Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики і спорту пропонує парламенту повернути Кабінету міністрів законопроект, який скасовує безкоштовне отримання повної загальної середньої освіти і ряд пільг для дітей та молоді. Про це повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", голова комітету Артур Палатний, передає прес-служба партії.

"Доопрацьований Кабінетом міністрів України законопроект (№ 1577) суттєво не відрізняється від його попередньої редакції, яку Верховна Рада України повернула суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання", - зазначив Палатний.

Він підкреслив, що пропозиції законопроекту щодо скасування безкоштовної освіти та низки пільг "можуть призвести до суттєвого погіршення соціального становища дітей і молоді, і, в результаті, до соціального вибуху в державі".

"Законопроект пропонує органам місцевого самоврядування надати можливість забезпечувати реалізацію відповідних пільг, проте не зобов'язує відповідні органи виконувати ці функції. Враховуючи обмежені бюджетні можливості більшості місцевих бюджетів, Комітет вважає, що ці норми є декларативними", - зазначив Палатний.

Нагадаємо, раніше Рада відправила на доопрацювання в Кабмін законопроект про урізання пільг працівникам освіти.