ua en ru

Бійці "Беркута" отримували гроші за розгін учасників Майдану в 2013-2014, - Горбатюк

Бійці "Беркута" отримували гроші за розгін учасників Майдану в 2013-2014, - Горбатюк Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

За даними слідства, "беркутівці" отримували від 3 до 5 тис. гривень за розгін протестувальників

Бійці спецпідрозділу "Беркут" отримували грошові винагороди за розгін учасників акцій протесту на Майдані в 2013-2014 роках. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незаконні кошти в розмірі 600-800 тис. гривень для передачі підлеглим підрозділам: по 5 тис. офіцерам і по 3 тис. рядовим. Використовувалися нелегальні кошти, надані колишнім керівництвом держави для фінансування "беркутівців" та інших залучених підрозділів. Під час кожних подій додатково видавалися кошти керівництвом за "хорошу роботу", так сказати", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше в ГПУ заявили про причетність фігурантів справи Майдану до координації бійців "Беркута". За версією слідства, колишні співробітники департаменту громадської безпеки МВС координували "беркутівців" у ніч розгону Майдану.