ua en ru

Бойко: В Україні буде посилено охорону енергетичних об'єктів

В Україні буде посилено охорону енергетичних об'єктів. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в ефірі програми "ТСН" на каналі "1+1", передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Юрій Бойко зазначив, що відповідно до доручення Президента України здійснюються заходи щодо збільшення охорони важливих об'єктів енергетичної системи для забезпечення надійної роботи та покарання зловмисників, які спричинили падіння електроопори на Запорізькій АЕС.
"Є доручення Президента органам внутрішніх справ і вони вже займаються цим питанням. Крадії затримані, вони будуть засуджені. Ми зараз дивимось, яким чином збільшити охорону цих об'єктів, для того, щоб уникнути таких випадків у подальшому", - зазначив міністр.

Як повідомлялося раніше, 26 січня 2012 р. в результаті злочинних дій зловмисників демонтовані стійки опори ПЛ 750 кВ Запорізька АЕС - Південнодонбаська у с. Качкарівка Запорізької області, внаслідок чого відбулося аварійне відключення цієї ПЛ через падіння пошкодженої опори.

Зараз всі електростанції і магістральні мережі ОЕС України працюють у нормальному режимі.

1+1