ua en ru

Бойко: помилки у політиці викреслюють Україну з порядку денного світового співтовариства

Бойко: помилки у політиці викреслюють Україну з порядку денного світового співтовариства Фото: Юрій Бойко (РБК-Україна)

Бойко впевнений, що сьогодні парламенту потрібно зробити "історичний вибір"

Помилки у зовнішній і внутрішній політиці викреслюють Україну з порядку денного світового співтовариства. Про це заявив співголова фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко під час виступу з трибуни Верховної ради у вівторок, 22 травня, повідомляє прес-служба політсили.

"Україна знаходиться в кризі, і головним дестабілізуючим чинником є конфлікт в Донбасі. Як показують опитування, найбільше українці хочуть миру і стабільності. Так давайте робити те, чого хочуть наші громадяни. Україні потрібен світ, але помилки у зовнішній і внутрішній політиці викреслюють Україну з порядку денного світового співтовариства, викликають його роздратування, зіштовхують нас з нашими сусідами – Польщею, Угорщиною, Румунією, Білоруссю", – сказав Бойко.

На його думку, зараз інтерес до України зростає тільки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, проявів ксенофобії або расової ненависті.

"За все це несе відповідальність нинішня антинародна влада через зубожіння населення, за антинародні реформи і розвал економіки. Шановні народні депутати! Сьогодні парламенту потрібно зробити історичний вибір: або допомогти президенту і уряду остаточно знищити країну і людей, або дати Україні шанс на розвиток і процвітання. Я нагадаю, що ми живемо в парламентсько-президентській республіці, тому вам вирішувати, але пам'ятайте, що народ потім теж зробить свій вибір", – підкреслив Бойко.

Нагадаємо, раніше Бойко заявив, що закон про вибори до Верховної ради за відкритими списками має бути винесено на розгляд парламенту у другому читанні.