ua en ru

Бойко: "Опоблок" не буде брати участь у внутрішньополітичних розбірках коаліції

Фракція "Опозиційного блоку" не братиме участь у політичних розбірках коаліції. Про це заявив голова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко в кулуарах Верховної Ради в середу, 17 лютого.

"Коаліція найняла на роботу уряд, і, насамперед, коаліція повинна вирішувати кадрові питання з Кабміном. А вони хотіли нашими голосами прибрати уряд, знайти вихідців з Кайманових островів, за два дні видати їм українські паспорти і призначити міністрами. Так не буде. Нашими голосами кадрові питання вони вирішувати не будуть", - підкреслив Юрій Бойко.

За словами політика, у разі, якщо коаліція не в змозі приймати рішення, вона повинна припинити існування.

"Якщо коаліція не в змозі вирішити свої кадрові питання сама, значить, вона має де-факто і де-юре припинити своє існування, а фракції, які в неї входять - вийти з коаліції, повинні відбутися нові вибори, повинна бути сформована нова коаліція, яка вже призначить новий уряд", - додав Юрій Бойко.

Він також підкреслив, що Опозиційний блок визнав роботу уряду незадовільною.

"Це було нашим принциповим рішенням, тому що Кабмін дійсно працював погано. І чим яскравіші були виступи, тим гірше йшли справи в економіці. Деякі члени нашої фракції, в тому числі і я, проголосували емоційно, оскільки, я неодноразово виступав за відставку. Те, що ми вийшли з залу - це була наша усвідомлена позиція. Ми не хочемо брати участь у політичних розбірках всередині коаліції. Саме коаліція і Кабмін несуть спільну соціальну і економічну відповідальність за те, що відбувається в країні", - підсумував Юрій Бойко.