ua en ru

Бій Кличко - Повєткін: Стенограма онлайн трансляції поєдинку

Бій Кличко - Повєткін. Сьогодні в Москві відбувся один з найцікавіших боксерських боїв нинішнього року. Російський регулярний чемпіон WBA Олександр Повєткін вийшов на ринг проти володаря чемпіонських поясів WBA, IBF, WBO і IBO українця Володимира Кличка. Дивитися бій Олександр Повєткін - Володимир Кличко можна було на каналі Інтер, а онлайн трансляція поєдинку на нашому сайті розпочалася в 20:30.

Бій Кличко - Повєткін. Сьогодні в Москві відбувся один з найцікавіших боксерських боїв нинішнього року. Російський регулярний чемпіон WBA Олександр Повєткін вийшов на ринг проти володаря чемпіонських поясів WBA, IBF, WBO і IBO українця Володимира Кличка. Дивитися бій Олександр Повєткін - Володимир Кличко можна було на каналі Інтер, а онлайн трансляція поєдинку на нашому сайті розпочалася в 20:30.

5 жовтня, 20:30
Москва, "Олімпійському"
Олександр Повєткін - Володимир Кличко

Ну що ж, під впевнене скандування залу "Повєткін! Повєткін!" Майкл Баффер оголосив невтішний для російської публіки результат, вимовивши прізвище українського чемпіона Володимира Кличка. Зал зустрів перемогу Володимира свистом. Під час традиційного флеш інтрев'ю по гарячих слідах Володимир висловив повагу супернику, слова теж були зустрінуті свистом, а Олександр відразу натякнув на реванш і сказав ключову для сьогоднішнього бою фразу: "Сьогодні Володимир був сильнішим".

Спасибі, що були з нами! З перемогою, Україно!!!

Чекаємо вердикту суддів

У першій половині раунду Кличко намагався зловити Повєткіна на протиході, але удари не досягали своєї мети. Рівно в середині раунду у Олександра порвався скотч на рукавичці, зміна амуніції пішла на руку росіянину, дорогоцінні секунди відпочинку. В останні секунди бою Повєткін включив активність, але виглядала вона не дуже переконливо.

Раунд 12

У середині раунду Повєткін пропустив трійку, яка ледь не стала фатальною, але росіянин встояв на ногах. Через десять секунд Кличко втратив одне очко за поштовх Повєткіна на підлогу. Варто відзначити російського боксера, дещо ожив він під кінець.

Раунд 11

За сорок секунд до кінця раунду Повєткін здорово вклався в удар правою, який досяг мети - Кличко навіть трохи здивувався цьому удару і трохи зменшив оберти, що на руку "вітязю".

На легких ногах Володимир кружляє навколо Олександра і буквально посипає того лівими джебами. Через хвилину українець зайняв центральну частину рингу і трохи поганяв росіянина, в якого, крім правого ока почало запливати і ліве, та й ноги вже зовсім не йдуть.

Раунд 10

В кінці раунду Повєткін кинувся в контратаку, але знову отримав потужний лівий джеб на зустріч. Нічому не вчать попередні раунди росіянина.

Якщо в попередніх раундах Кличко реагував на атаки суперника, то зараз Кличко пішов у атаку, відправивши суперника в черговий нокдаун, який не був зарахований рефері по причині не існуючого поштовху. Чистий удар правою пройшов у Володимира.

Раунд 9

У восьмому раунді Кличко буквально посадив росіянина на зустрічні удари і виснажливі клінчі. Пливе Повєткін, нічого не може "вітязь" протиставити "сталевому молоту". Володимир намагається зловити Повєткіна на одиночний точний удар, кілька разів вклавшись в удар правою, але удари вийшли неточними.

Раунд 8

А ось і другий нокдаун у Повєткіна. Після двійки від Кличка Повєткін поплив, але встав. Кличко відчув кров, і серією ударів знову відправив того в нокдаун. Повєткін встав, і тут же потрапив в ще один нокдаун, але знову встав. Пливе Повєткін по рингу, гонг інакше як рятівним для росіянина не назвеш.

Раунд 7

У другій половині раунду Кличко виглядає набагато свіжіше суперника. Так і не скажеш, хто старший боксер.

Багато зустрічних джебів пропускає Повєткін початку шостого раунду, але наполегливо йде вперед. Як тільки Олександр входить у зручну для себе позицію, Кличко рве дистанцію ударом або клінчем. Дуже грамотно веде бій українець. Тим часом під правим оком Повєткіна утворилася гематома.

Раунд 6

Влучне попадання правої руки вдалося Володимиру, однак Олександр відповів тим же, зловивши Кличка на протиході потужним гаком ліворуч.

Кличко грамотно вимотує суперника, кожне зближення закінчуючи навішуванням своєї маси на суперника. Повєткін чисто візуально трохи втомився.

Раунд 5

Неозброєним поглядом видно, як Повєткіна бісять короткі джеби Володимира. Злиться росіянин, явно занадто емоційно реагуючи на події в рингу. Дивно, не тренер росіянина в кінці раунду вимагає у свого підопічного ризикувати.

П'ятий раунд розпочався спокійніше, ніж всі попередні, але стартова спокій змінилася звичною активністю Повєткіна. Росіянин зміг завдати хороший удар лівою рукою, Кличко пропустив.

Раунд 4

Друга половина раунду пройшла під диктовку Кличко - хороша двійка вдалася українцю, але Повєткін вистояв.

Потужні удари в корпус пропускає Володимир. Олександр виглядає дуже добре і потужно, удари російського боксера дуже небезпечні, але якщо й потрапляють, то тільки по дотичній.

Раунд 3

Небезпечна атака ледь не пройшла у росіянина, але Кличко вчасно ухилився від потужного удару лівою рукою. В кінці раунду Володимир знову зловив на протиході суперника, непогано попавши у скроню, відправивши Олександра в нокдаун. Суперник встав, на цьому раунд було закінчено.

Раунд 2

Боковий удар зліва пропускає Володимир. Небезпечно, Повєткін намагається скоротити дистанцію і працювати по корпусу українця, Кличко поки не дуже вдало тримає суперника на зручній відстані.

Повєткін почав активніше, ніж Кличко, намагаючись захопити середину рингу. Володимир кілька разів притиснув суперника масою і один раз непогано зловив росіянина на протиході.

Раунд 1

Боксери проходять останній етап перед боєм, розмови з тренером. Звучить ставша легендарною фраза Баффера "let's get ready to rumble!" і останні представлення боксерів публіці. Чекаємо!!!

Гімн Російської Федерації виконує Йосип Кобзон.

Гімн України лунає у Москві. Виконує його співачка Джамала. Добра половина залу співає.

Ну що ж, на ринг виходить Володимир "dr. Steelhammer" Кличко. Майкл Баффер як завжди влучно і голосно промовляє ім'я і прізвисько нашого боксера! Володимир виходить на арену під звук хіта RHCP - Can't stop.

Повєткін в ринзі, чекаємо нашого ЧЕМПІОНА!

ПОЧАЛОСЯ!!! На ринг виходить Олександр Повєткін, впевнено крокуючи під звуки російського року - "Ми живемо на батьківській землі...".

На екрані спорткомплексу "Олімпійський" транслюють мотиваційний ролик з фразами Володимира та Олександра.

Якщо говорити про віп-персон, які присутні на "Олімпійському", можна виділити Дерека Чісору, Микиту Міхалкова, Йосипа Кобзона та багатьох інших.

Зовсім недовго залишилося до бою в Москві. Судячи з телекартинки на рингу ведуться останні приготування перед початком шоу.

Варто відзначити, що сам вечір боксу в Москві почнеться приблизно о 22:00.

Добрий вечір, шановні читачі! РБК-Україна починає онлайн трансляцію боксерського поєдинку за титули чемпіона світу за версіями WBO, WBA і IBF між українцем Володимиром Кличком і росіянином Олександром Повєткіним. Цього бою чекали, про нього говорили, і нарешті момент істини для обох боксерів настав!

Цей бій пройде в рамках обов'язкового захисту Володимира Кличка титулів чемпіона світу за версіями WBA, IBF, WBO, IBO та журналу The Ring.

Володимиру Кличку 37 років. Його зріст 198 см, а розмах рук - 206 см. На традиційному зважуванні українець показав вагу 109,6 кг. На професійному рингу Кличко з 1996 року. За цей час Володимир провів 63 боїв, з яких 60 виграв (52 перемоги нокаутом).

У травні 2013 року Володимир Кличко вийшов на ринг проти італійця Франческо Пьянети. У п'ятому раунді рефері зупинив бій за явної переваги українця, який тричі відправляв суперника в нокдаун.

Олександру Повєткіну 34 роки. Його зріст 188 см, розмах рук - 191 см. На зважуванні ваги показали, що росіянин важить 102,4 кг. На професійному рингу Повєткін з 2005 року. За цей час Олександр провів 26 боїв, з яких виграв всі. У 18 з них він здобув перемогу нокаутом.

Свій останній бій росіянин проводив з поляком Анджеєм Вавжиком. Також, як і Кличко, Повєткін кілька разів відправляв суперника в нокдаун, за що йому була присуджена перемога технічним нокаутом.