ua en ru

У Боснії та Герцовині сьогодні пройдуть вибори президента та парламенту

У Боснії та Герцовині сьогодні пройдуть вибори президента та парламенту Фото: вибори в Боснії і Герцовині (REUTERS)

Виборці обиратимуть хорватського, сербського і боснійського членів тристороннього президентства

Сьогодні, 7 жовтня, в Боснії та Герцовині пройдуть парламентські та президентські вибори. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що про проведення виборів оголошено попри те, що етнічні лідери ще не домовилися про правила голосування до верхньої палати парламенту Федерації Боснії та Герцеговини, однієї із двох складових Боснії і Герцеговини, населеної головним чином боснійцями і боснійськими хорватами.

"Виборці матимуть змогу обрати хорватського, сербського, боснійського членів тристороннього президентства, а також депутатів нижньої палати національного парламенту та регіональних президій і асамблей", - повідомила глава Центральної виборчої комісії Ірена Хаджіабдік.

За словами Хаджіабдік, без вирішення спору щодо голосування "перед нами стоїть серйозна проблема", яка може зупинити функціонування інституцій Федерації. Минулого тижня Євросоюз попередив, що у Боснії є ризик початку конституційної кризи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Латвії на виборах до Сейму, за результатами екзит-полів, лідирує проросійська партія.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Латвії 6 жовтня стартували вибори в Сейм, в боротьбі брали участь 16 партій і політичних об'єднань.