ua en ru

У Боснії екс-командира армії і 16 осіб звинуватили у військових злочинах

У Боснії екс-командира армії і 16 осіб звинуватили у військових злочинах Фото: Атіф Дудакович (facebook.com/Atif-Dudaković 2)

Обвинувачені є колишніми військовослужбовцями 5-го корпусу боснійської армії

В Боснії звинуватили екс-командира боснійської армії і ще 16 осіб у військових злочинах проти мирних жителів і полонених під час війни 1992-1995 років. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

Боснійські прокурори звинувачують Атифа Дудаковича та інших військових у злочинах проти людяності у зв'язку з вбивствами понад 300 сербів, в основному літніх цивільних осіб і військовополонених.

Обвинувачені є колишніми військовослужбовцями 5-го корпусу боснійської армії. Їх судове переслідування за військові злочини є чутливим питанням в Боснії, оскільки корпус був відповідальним за західний район Бихач. Район знаходився в облозі сербів протягом більшої частини війни, в результаті чого загинуло близько 100 тисяч людей, мільйони залишилися без житла.

64-річний Дудакович став боснійським воєначальником вже після війни і сьогодні залишається дуже шанованим та популярним.

Нагадаємо, раніше прокуратура в Боснії і Герцеговині заявила, що німецькі власті заарештували колишнього члена боснійських сербських військ, підозрюваного у військових злочинах під час війни в країні після розпаду Югославії.