ua en ru

Бьорндален поїде на Олімпіаду-2018 як тренер збірної Білорусі

Бьорндален поїде на Олімпіаду-2018 як тренер збірної Білорусі Фото: Домрачева і Бьорндален (facebook.com/OleEinarBjoerndalen)

Відповідну заявку задовольнив Міжнародний олімпійський комітет

Легендарний норвезький біатлоніст Уле-Ейнар Бьорндален поїде на Олімпійські ігри в Пхенчхані як тренер збірної Білорусі. Відповідну заявку Білоруської федерації біатлону (БФБ) задовольнив Міжнародний олімпійський комітет (МОК), повідомляє tut.by.

"Уже можна офіційно говорити, що Уле-Ейнар Бьорндален відправиться на Олімпіаду в ролі тренера національної збірної Білорусі. Функціонал буде визначено трохи пізніше", - наводить видання коментар представника прес-служби БФБ.

Зазначимо, Бьорндален - чоловік лідера білоруської команди Дар'ї Домрачової. Вона успішно кваліфікувалася на Ігри і висловлювала надію, що чоловік зможе поїхати в Пхенчхан і підтримати її.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що восьмикратний олімпійський чемпіон Уле Ейнар Бьорндален не братиме участі в Олімпаде-2018. Він не зумів виконати вимоги відбору, і тренери національної команди віддали перевагу спортсменам, який демонстрував невідому більш високі результати.

Ігри-2018 могли б стати для Бьорндалена сьомими в кар'єрі. Сам спортсмен визнав, що не заслужив місця в складі збірної.

Зимові Олімпійські ігри-2018 в Пхенчхані пройдуть з 9 по 25 лютого.