ua en ru

Восьмиразовий олімпійський чемпіон Бьерндален пропустить Олімпіаду-2018

Восьмиразовий олімпійський чемпіон Бьерндален пропустить Олімпіаду-2018 Фото: Уле Ейнар Бьорндален (facebook.com/OleEinarBjoerndalen)

Рішення пов'язують з низькими результатами спортсмена останнім часом

Легендарний норвезький біатлоніст Уле Ейнар Бьорндален не прийме участь в Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані. Про це повідомляє TV2.

Рішення тренерського штабу біатлонної команди Норвегії пов'язують з низькими результатами титулованого спортсмена останнім часом. У загальному заліку Кубка світу Бьорндален зараз займає 42 місце - один з найгірших показників серед його співвітчизників.

Напередодні Національний олімпійський комітет Норвегії оголосив склад на змагання в Південній Кореї. Місце Бьорндалена в збірній зайняв Ерленд Бьонтегорд.

Заявка збірної Норвегії на Олімпійські ігри-2018:

Чоловіки: Ларс Хельге Біркеланд, Ерленд Бьонтегорд, Тар'єю Бе, Йоханнес Бе, Хенрік Л'Абе Лунн, Еміль Хегле Свенсен.
Жінки: Марті Ульсбю, Сюнневе Сулемдаль, Інгрід Ланмарк Тандревольд.

Остаточний склад жіночої команди стане відомий 23 січня.

43-річний Бьорндален є найтитулованішим спортсменом в історії зимових Олімпіад. На рахунку норвежця - тринадцять олімпійських медалей, у тому числі вісім золотих нагород. Олімпіада-2018 могла стати сьомою у кар'єрі біатлоніста.

Нагадаємо, французький біатлоніст Мартен Фуркад зізнався, що готовий завершити кар'єру після Олімпійських ігор 2018 року.