ua en ru

Боротьба з контрабандою: щоденні митні платежі в Україні зросли до 1,5 млрд гривень

Боротьба з контрабандою: щоденні митні платежі в Україні зросли до 1,5 млрд гривень Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Митні платежі зросли на 14,6 млрд гривень з початку року

Обсяг щоденних платежів, що надходять по лінії митниці Державної фіскальної служби, зріс до 1,5 млрд гривень внаслідок боротьби з контрабандою. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Одеси, передає "Урядовий портал".

За його словами, одним із елементом протидії активне використання митних сканерів, що дозволяє давати реальну оцінку вартості товару, який перевозиться. Крім того, правоохоронні органи отримали доступ до баз даних і можуть у режимі реального часу стежити за ситуацією на кордоні.

"Наші рішення ліквідували основу схем. Щоденні надходження зросли до півтора мільярда гривень...Наше завдання - наповнити державну скарбницю", - сказав Гройсман.

За даними Державної фіскальної служби, з моменту оголошення кампанії "Україна без контрабанди" - з 21 червня по 10 вересня - обсяг митних платежів зріс на 14,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Боротьба з контрабандою: щоденні митні платежі в Україні зросли до 1,5 млрд гривень

Нагадаємо, 6 вересня Верховна рада України підтримала раніше ветований законопроект №5495 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів" з пропозиціями президента Петра Порошенка.