ua en ru

Більшість жителів Дніпра вважає міську владу корумпованою, - опитування

Більшість жителів Дніпра вважає міську владу корумпованою, - опитування

Стали відомі результати дослідження, проведеного громадською організацією "Агентство соціальних досліджень"

58,2% жителів Дніпра вважають, що мер міста Борис Філатов може бути особисто замішаний у корупційних схемах, а 67,7% впевнені, що правоохоронні органи повинні перевірити діяльність мера та міськвиконкому. Результати відповідного дослідження, проведеного громадською організацією "Агентство соціальних досліджень", на прес-конференції в ІА "Мост-Днепр" озвучив керівник організації, кандидат політичних наук Віктор Пащенко, передають "Українські новини".

alt

Згідно з результатами дослідження 57,2% опитаних вважають, що рівень корупції в Дніпрі за останній рік зріс.

alt

"Отримані дані стали результатом того, що міська влада Дніпра протягом останнього року постійно піддається звинуваченнями в корупції з боку політиків, громадських діячів і правоохоронців. Останні арешти чиновників мерії за звинуваченням у корупції і безпосередньо при отриманні хабарів, антикорупційні розслідування журналістів і громадських активістів, спроби депутатів міської ради відправити у відставку секретаря міської ради та голови бюджетної комісії – все це, безумовно, впливає на оцінку городянами рівня корупції в Дніпрі і загальних перспектив розвитку міста. І судячи за даними опитування, вантаж відповідальності в очах громадян за всі ці події лягає насамперед на мера – 58% респондентів відповіли, що, на їхню думку, Борис Філатов замішаний в корупційних схемах, що реалізуються в Дніпрі", - сказав Пащенко.

За даними видання, дослідження показало, що більшість жителів Дніпра (61,4%) вважають, що в цілому місто розвивається в неправильному напрямку. За даними видання, щодо кадрової політики мера думки городян розділилися наступним чином: більшість опитаних негативно ставляться до призначення в команду мера колишніх «регіоналів» (38%), проте високий відсоток і тих, хто вважає це позитивним – 29,3%.

alt

Схожа ситуація і з призначенням колишнього керівника дніпропетровського "Беркута" Андрія Ткаченка головою КП "Муніципальна поліція Дніпра": негативно – 40,3%, позитивно – 27,9%.

"Більшість опитаних мешканців Дніпра – 60,3% – вважають "високим" або "скоріше високий" рівень корумпованості мера Бориса Філатова. За мером слідують його заступники Михайло Лисенко, Олександр Санжара, Світлана Єпіфанцева і секретар міськради В'ячеслав Мішалов. Їх рівень корумпованості вважають "високим" і "скоріше високим" 40-48% жителів міста. Важливо відзначити, що ці показники можуть бути нижчими, ніж у мера Філатова через те, що їх впізнаваність також значно нижча: кількість тих, хто не зміг відповісти на це питання становить 40-47%", - підкреслив голова Агентства соціальних досліджень".

alt

Відзначається також, що більшість (53,1%) опитаних вважають, що секретаря міської ради В'ячеслава Мішалова необхідно позбавити мандата депутата міської ради, що в свою чергу є наслідком скандалу навколо перемог компаній батька Мішалова в тендерах міського бюджету на півмільярда гривень і досить високою інформованості жителів Дніпра про скандал.

Опитування проводилося з 28 червня по 6 липня 2017 року Агенцією соціальних досліджень (Дніпро). Методом особистого інтерв'ю було опитано 1040 респондентів у віці від 18 років.

Метод відбору респондентів - квотна вибірка (за ознаками віку і статі). Вибірка репрезентативна для міста в цілому за показниками віку, статі та поділу міста на райони. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,0%.