ua en ru

Більшість може визначити четвер єдиним днем ​​для голосування, - Кілінкаров

Більшість може визначити четвер єдиним днем ​​для голосування. КПУ проти. Про це в ході онлайн конференції в РБК-Україна заявив глава комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики, народний депутат від фракції КПУ Спиридон Кілінкаров.

"У фракції КПУ немає проблем з персональним голосуванням. Він прописаний у Конституції", - заявив він.

Парламентарій упевнений, що в разі виконання вимоги опозиції у забезпеченні персонального голосування в парламенті, кардинально нічого не зміниться: "Це принципово не змінює результату голосування. Усі фракції без виключення перш ніж іти в зал для голосування приймають рішення про підтримку чи ні того чи іншого питання ... Тому йде консолідоване голосування. Проблема тільки в тому, що людина могла вийти із залу голосування, але позиції не міняв ".

Кілінкаров прогнозує, що в підсумку більшість може ввести норму про голосування тільки один раз на тиждень: "Не виключено, що в підсумку спробують вирішити тим, що введуть один день для голосування. Ми виступаємо категорично проти обмеження часу для голосування ... Наприклад, коли голосування обмежать четвергом, щоб всі олігархи приїхали в парламент ... Суть від цього не зміниться ".

Читайте також: Рибак не підтримує ідею голосування нардепів один раз на тиждень.