ua en ru

Більшість інформсистем держсектору не інфікувалися WannaCrypt, - Держспецзв’язку

Більшість інформсистем держсектору не інфікувалися WannaCrypt, - Держспецзв’язку Фото: Держспецзв'язку доповіло про наслідки хакерської атаки

У відомстві поінформували про кіберінциденти в Україні з використанням шифрувальника WannaCrypt

Більшість інформаційних систем державного сектору України не інфікувалися глобальним вірусом WannaCrypt, який атакував тисячі комп’ютерів по всьому світу. Про це повідомляє прес-служба Держспецзв’язку.

Зокрема у відомстві поінформували про кіберінциденти в Україні з використанням шифрувальника WannaCrypt.

"За даними Держспецзв’язку, переважна більшість інфікувань відбулася через відкриття шкідливих аттачментів (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних структур та державних установ", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними відомства, в результаті оперативно вжитих заходів і завдяки завчасному попередженню про масову розсилку цього шифрувальника та наданню необхідних рекомендацій, удалося уникнути більшості випадків інфікувань інформаційних систем державного сектору.

"Атака, основною метою якої було розповсюдження шифрувальника файлів WannaCrypt, використовувала мережеву вразливість MS17-010, у результаті експлуатації якої на інфіковану машину встановлювався набір скриптів, використовуваних зловмисниками для запуску згаданого шифрувальника файлів", - пояснили у Держспецзв’язку.

Нагадаємо, раніше поліцейська служба Європейського Союзу (Європол) назвала глобальну хакерську атаку на комп'ютерні системи по всьому світу нападом "небувалого масштабу".