ua en ru

Більшість фракцій у парламенті вважають за необхідне і можливе прийняття закону про мирні зібрання, - Ставнійчук

Більшість фракцій у парламенті вважають за необхідне і можливе прийняття закону про мирні зібрання. Про це сьогодні перед засіданням координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства повідомила радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента (АП) України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша ініціатива щодо необхідності прийняття закону "Про свободи мирних зібрань" знайшла свою підтримку у Верховній Раді України. Попри неоднозначну оцінку тих пропозицій, які є щодо змісту цього законопроекту, все ж більшість представників фракцій, більшість фракцій у парламенті, схиляються до того, що є серйозна необхідність, і сьогодні є можливість, виконати вимогу Конституції України щодо прийняття відповідного законопроекту", - зазначила Ставнійчук.

За її словами, сьогодні в Україні існує серйозна потреба в цьому законі.

"Для нас дуже важливо, щоб законопроект був внесений до парламенту, і в парламенті відбулася відкрита дискусія з тих питань, які торкаються цього закону. Останні політичні події в державі показали, що дійсно ця проблема має не тільки теоретичний характер, а серйозний практичний характер, і закон "Про свободу мирних зібрань" має бути прийнятий", - зазначила Ставнійчук.

Читайте також: Захарченко почав свій звіт перед ВР з вимогою прийняти закон про мирні зібрання