ua en ru

Великі партії почали кампанію з дискредитації конкурентів, - експерт

Партію "Батьківщина" опоненти будуть звинувачувати в кабальних газових контрактах, а "Опозиційний блок" - в проросійському курсі. Таку думку висловив керівник Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За словами експерта, головними на цих виборах стануть технології електорального знищення.

"Дискредитація конкурентів буде відбуватися в основному через згадки про якісь помилки в минулому. Так, Тимошенко пригадають газові контракти 2009 року, пропрезидентській силі - пропозиції щодо децентралізації, а "Опозиційному блоку" - любов до Росії", - зазначив Карасьов.

Він заявив, що партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", в яку недавно влився "УДАР", доведеться нести перед виборцем всю відповідальність за ситуацію в державі, адже на цих виборах саме вона уособлює владу.

"Партія Ляшка або "Самопоміч" які, не голосували за зміни до Конституції, будуть критикувати президентський варіант децентралізації", - зазначив експерт.

У кампанії проти "Опозиційного блоку" основним стане твердження про те, що ця сила залишається вірною проросійському курсу.

"Сам же "Опозиційний блок" підводить виборців до думки, що його основний конкурент - партія "Наш край" - складається з "регіоналів". Хоча насправді сам "Оппоблок" - перефарбована Партія регіонів", - підкреслив експерт.

Такими кроками, зазначив Карасьов, "Опозиційний блок" має намір акумулювати голоси прихильників колишньої ПР і позбавити молоді проекти електоральної підтримки.

При цьому він зазначив, що на місцевих виборах людей в першу чергу хвилюють питання інфраструктури, комунального господарства, комунальних тарифів.

Нагадаємо, що 5 вересня в Україні офіційно стартувала кампанія місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Проте експерти відзначають, що значна кількість потенційних кандидатів та місцевих організацій політичних партій почали виборчі кампанії ще до офіційного старту виборчого процесу.