ua en ru

Більше за всіх у світі Україну підтримують поляки, - опитування

Більше за всіх у світі Україну підтримують поляки.

Більше за всіх у світі Україну підтримують поляки. Про це повідомляє Українська служба "Польського радіо" з посиланням на дані опитування German Marshall Fund (GMF) на тему трансатлантичних тенденцій, проведеного 2-26 червня 2014 року в США, Росії, Туреччині та 10 країнах ЄС (Франції, Німеччині, Польщі, Швеції, Греції, Іспанії, Португалії, Італії, Нідерландах і Великобританії).
Так, за даними дослідження GMF, ні серед країн НАТО, ні ЄС немає нікого, хто б так сильно підтримував українців.

Зокрема, 56% поляків мають позитивну думку щодо України. Це найбільший відсоток серед усіх 13 країн, де проводилося дослідження GMF.

Крім цього, 63% поляків вважають, що НАТО має запропонувати Україні членство. Серед опитуваних країн тільки в США підтримка вступу України в Північноатлантичний пакт є вище - 68%.

Зазначається, що польські респонденти також висловили найбільшу підтримку (69%) серед опитаних країн ЄС щодо входження України в Євросоюз. При цьому таку перспективу підтримує тільки 35% греків, 27% голландців, 47% французів (середня підтримка у всьому ЄС становить 52%).

Також поляки рішуче висловлюються за те, щоб ЄС надав Україні "економічну і політичну підтримку" (67% - другий найвищий показник після Швеції), навіть якщо існує ризик поглиблення конфлікту з РФ.

У той же час 77% поляків підтримують "більш сильні економічні санкції" проти РФ за її дії в Україні.

Польща - єдина країна, де більшість (52%) виступає за надання озброєння української армії.