ua en ru

Більше половини поляків готові приймати біженців з Донбасу, - опитування

Більше половини поляків готові приймати біженців з Донбасу, - опитування Фото: поляки

Майже 75% поляків проти прийняття іммігрантів з Африки та Азії

За надання притулку іммігрантів зі сходу України виступили 55% поляків, проти - 40%. Про це повідомляється в дослідженні Центру дослідження громадської думки (CBOS) Польщі, передає "Польське радіо".

Також 74% опитаних поляків виступають проти ухвалення у Польщі іммігрантів з Близького Сходу і Північної Африки, які прибувають в країни Європейського Союзу. 22% поляків вважають, що прийняти прохачів притулку треба.

Найбільше прихильників прийняття іммігрантів серед жителів великих міст (39%), осіб з вищою освітою (33%), а також опитаних з високим рівнем доходів (29%). Проти релокації найчастіше висловлюються молоді респонденти (87% противників серед осіб у віці 18-24 років) та особи, які беруть участь у релігійних практиках.

Згідно з дослідженням CBOS, поляки набагато прихильніше ставляться до прийняття іммігрантів зі сходу України. Зараз надання їм притулку підтримує понад половина анкетованих поляків - 55%, проти цієї ідеї - 40% респондентів.

Найбільше противників прийому українців Донбасу серед молодих поляків - 55%. У дослідженні наголошується, що у всіх соціальних і вікових групах підтримка надання в Польщі притулку Українські з небезпечних територій є більшою, ніж прийняття іммігрантів з півдня.

Нагадаємо, раніше активісти руху "Сильні громади" провели серію опитувань у містах Донбасу і з'ясували гострі проблеми, які турбують місцевих жителів.