ua en ru

Все більше людей хоче виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольні Україні території, - Гримчак

Все більше людей хоче виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольні Україні території, - Гримчак Фото: Юрій Гримчак розповів про настрої серед жителів окупованого Донбасу

Навіть ті, хто раніше був більшим прихильником РФ, зараз розуміють, що майбутнього у цих територій поза межами України немає

Навіть ті люди на окупованій території Донбасу, які раніше були прихильниками Росії, зараз бажають виїхати на підконтрольну Україні територію. Про це сьогодні повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в ефірі програми "Свобода слова".

"Я думаю, що їх (людей, які хочуть виїхати на контрольовану Україною територію) там надзвичайно багато, тому що, за великим рахунком, виїхали на контрольовану територію люди, які мали якісь кошти, люди, у яких було куди їхати, люди, яким перебування на непыдконтрольных територіях несло загрозу життю... По власному спілкуванню з людьми можу сказати, що кількість таких людей зростає, тому що навіть ті, хто раніше був більшим прихильником Росії, зараз все більше розуміє, що майбутнього у цих територій поза межами України немає", - сказав Гримчак.

Як повідомляли раніше в групі "Інформаційне опір", в так званый "Донецькый народній республіці" (ДНР) мародерство та грабежі з боку бойовиків "компенсують" розмінування територій в ряді населених пунктів.

Нагадаємо, в Україні немає статистики по жителям окупованих територій.