ua en ru

Більша частина фінпотоків на митниці зараз знову йде повз держбюджет, - Лікарчук

Більша частина фінпотоків на митниці зараз знову йде повз держбюджет, - Лікарчук Фото: екс-начальник митниці Костянтин Лікарчук

За останні чотири місяці ситуація покращилася

Більша частина фінансових потік в Державній митній службі України зараз знову йде повз державний бюджет. Про це заявив екс-начальник митниці Костянтин Лікарчук в інтерв'ю ZN.UA.

За його словами, за останні чотири місяці ситуація покращилася.

"Мені всі говорили, що влітку нормативи зборів ми не виконаємо. Але липень ми перевиконали на 1,2 млрд, а серпень - на 0,73 млрд грн. На якийсь час нам вдалося максимально загальмувати ці процеси і не дозволити їм стати системними. Саме за рахунок цього ми і перевиконали план. Вже зараз динаміка погіршилася, навіть якщо дивитися на останній тиждень, а це вересень - початок нового економічного циклу. Скажу відверто, я вважаю, що якщо нам вдалося не дати вкрасти навіть 2,5 млрд грн за ці чотири місяці, то я свою зарплату відпрацював", - зазначив Лікарчук.

Нагадаємо, за словами Лікарчука, оточення Януковича намагається повернути контроль над митницею.

Зазначимо, 7 вересня міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що Кабмін звільнив Костянтина Лікарчука з посади заступника голови ГФС.

У свою чергу Лікарчук заявив, що оскаржить своє звільнення в суді після того, як дізнається, за що був звільнений формально.