ua en ru

Хворі на туберкульоз в Україні на 1 квітня забезпечені всіма необхідними препаратами, - ДержСНІД

Хворі на туберкульоз в Україні на 1 квітня забезпечені всіма необхідними препаратами. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України заявила глава Держслужби України з питань протидії ВІЛ, СНІД та туберкульозу (ДержСНІД) Тетяна Александріна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року ми будемо отримувати ліки на безкоштовній основі від Глобального фонду в рамках програми "Зупинимо туберкульоз в Україні". У квітні очікується надходження багатокомпонентних препаратів першого ряду для 5 областей України та Державної пенітенціарної служби. Препарати другого ряду додатково отримають 720 хворих з мультирезистентною формою туберкульозу", - повідомила вона.

Вона запевнила, що, хоча станом на 1 квітня всі протитуберкульозні установи забезпечені препаратами, існують проблеми із забезпеченням регіонів препаратами. "На цьому тижні всі необхідні медикаменти будуть поставлені в регіони України", - додала Александріна.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз". Відповідно до закону, медопомога, туберкулінодіагностика, хіміопрофілактика туберкульозу та санаторно-курортне лікування хворих на туберкульоз у державних і комунальних закладах охорони здоров'я надаються хворим безкоштовно.