ua en ru

Лікарні "Укрзалізниці" надаватимуть послуги усім пацієнтам

Лікарні "Укрзалізниці" надаватимуть послуги усім пацієнтам Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

Це передбачено меморандумом

Заклади охорони здоров'я, які перебувають у віданні ПАТ "Укрзалізниця", відтепер надаватимуть медичні послуги усім без винятку пацієнтам. Це передбачено меморандумом про взаємодію і співпрацю, який сьогодні уклали ПАТ "Українська залізниця" та Міністерство охорони здоров'я, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо долучити систему залізничну до цієї системи (нова система фінансування охорони здоров'я - ред.) і так само, як усі інші громадяни України, співробітники "Укрзалізниці" будуть мати гарантовані послуги, надані на первинній ланці, екстреній медичній допомозі", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

При цьому вона закликала інші відомства, які мають окремі системи закладів охорони здоров'я, долучитися до програми співпраці з МОЗ.

"Ми хочемо бути частиною реформи охорони здоров'я, яку запускає пані міністр. Ми хочемо брати участь у всіх пілотних проектах, і про це якраз йдеться у нашому меморандумі", - додав голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що після проведення медичної реформи лікарі на первинному етапі будуть заробляти від 10 до 25 тис. гривень.